Menu
Menu
Mijn moodboards
Zoeken
Alles Specialisten Inspiratie Blogs Pagina's
Wordt geladen...
Specialisten specialisten gevonden
Inspiratie projecten gevonden
Blogs blogs gevonden
Pagina's pagina's gevonden
interieur kantoor met maatwerk
De Twee Snoeken Architectuur

Huis van de Gemeente Panningen

Het bestaande gemeentehuis van Panningen is verbouwd tot een nieuw duurzaam en flexibel ‘Huis van de Gemeente’. Het project is onder verantwoording van De Twee Snoeken integraal ontworpen. Ook het bouwmanagement, de directievoering en het toezicht behoorden tot de opdracht.

De Twee Snoeken Architectuur

Meer over Huis van de Gemeente Panningen

Het ontwerp gaat uit van een alzijdig gebouw met een gezicht naar het centrum en naar het park. De voorruimte bij de hoofdentree fungeert als een publieksplein. Het nodigt mensen uit om naar binnen te lopen in de transparante publiekshal. De luifel boven de entree zorgt voor schaduw op de zuidgevel. Hierdoor kan die gevel, ondanks de oriëntatie op het zuiden, toch de gewenste transparantie krijgen, zodat het voor de burger zichtbaar wordt wat er in het Huis van de Gemeente gebeurt.

Op de begane grond loopt het openbare gebied vanaf de centrumzijde door naar de parkzijde. Hier liggen de functies van het KAC, de bibliotheek en ketenpartners verdeeld. Er zijn géén specifieke, eigen domeinen, maar de gebruiksgroepen zijn juist gemixt om zo optimale synergie te bereiken. Aan het openbare gebied liggen de multifunctionele ruimte en de creativiteitsversneller. De multifunctionele ruimte is middels taatsdeuren te combineren met de bedrijfskantine. De bedrijfskantine ligt op de begane grond in het privédomein en staat via een brede open trap in verbinding met de werkgebieden op de eerste verdieping.

Op die verdieping hangt een ring waaraan wordt gewerkt. Door het open contact met de hal wordt de relatie tussen ambtenaren en het publieksdomein verbeterd. Ook het werkdomein van het bestuur is vanuit de hal zichtbaar. 

Samen met de opdrachtgever is intensief gesproken over de verduurzaming van het gebouw. Uitgangspunt was een optimaal geïsoleerde, uitwendige, luchtdichte scheidingsconstructie (Rc > 5.0, daken > 6.0). Bij de optimale buitenschil is ook het energieconcept integraal ontworpen. Centraal hierin staat ijsverwarming. IJsverwarming is een innovatieve manier om overtollige warmte in de zomer op te slaan in een ondergrondse waterbuffer. Vanaf het begin van het koude seizoen wordt het water in de buffer gecontroleerd tot het vriespunt afgekoeld. Bij de overgang van koud water naar ijs komt er een grote hoeveelheid energie vrij. Die energie wordt gebruikt om het gebouw te verwarmen. Vanaf het einde van het stookseizoen begint het omgekeerde principe. Het water in de buffer is gecontroleerd in ijs veranderd. De kou wordt aan de buffer onttrokken om het Huis van de Gemeente te koelen in de zomer. Tegelijkertijd wordt er warmte in de buffer opgeslagen. 

De ijsbuffer en de zonnecollectoren, inclusief de warmtepompen, zijn gerealiseerd middels een Esco. De Esco wordt gerealiseerd door een lokaal samenwerkingsverband van ondernemers en burgers binnen de gemeente Peel en Maas. De investering wordt door de Esco gedaan, de gemeente koopt energie in via de Esco.

Meer over De Twee Snoeken Architectuur

interieur kantoor
maatwerk interieur hal
centrale hal interieur
raadzaal interieur
interieur bibliotheek
interieur bibliotheek
interieur kantoor
interieur centrale hal
interieur werkruimte
interieur spreekkamer
maatwerk interieur centrale hal
interieur kantine
interieur presentatie ruimte
interieur maatwerk kantoor
kantoor interieur
exterieur kantoor
gevel exterieur kantoor
kantoor gevel
pand kantoor
De Twee Snoeken Architectuur
Contactgegevens De Twee Snoeken Architectuur
Adresgegevens Postelstraat 49 5211DX ‘s-Hertogenbosch NL
Social media
Opslaan
Delen
Cookies op Best Interiors Best Interiors gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie