Menu
Menu
Mijn moodboards
Zoeken
Alles Specialisten Inspiratie Blogs Pagina's
Wordt geladen...
Specialisten specialisten gevonden
Inspiratie projecten gevonden
Blogs blogs gevonden
Pagina's pagina's gevonden
luxe modern interieur
Komplex Architecten

Villa project WISM

Relaxte Vibe

De opdrachtgever in dit project wilde zijn woning zo laten ontwerpen dat ze een vakantiegevoel opwekte alsook een leuke ruimte bood om te werken. Het panoramische uitzicht op het glooiende achterliggende landschap was alvast een meerwaarde om dit gevoel tot uiting te laten komen. Aan de straatzijde kent het perceel een aardig niveauverschil dat naar achter toe zachtjes blijft oplopen. Dit niveauverschil zorgt ervoor dat er nergens wordt ingeboet naar privacy in de tuinzone.

Komplex Architecten

Meer over Villa project WISM

Panoramisch genieten

Intern werd een uitgebreid programma voorzien in een aantal gestapelde bouwlagen die intern ruimtelijk met elkaar verbonden zijn. Aan de straatzijde staat het gebouw op een sokkel die plaats creëert voor een garage en bergruimte. Via een open trap staat deze in connectie met de leefruimtes op het gelijkvloers. Deze sluiten allen aan op de tuinzone achteraan en vloeien in elkaar over waarbij ze elk hun eigenheid bewaren. De keuken met eetruimte geeft alle plaats om uitgebreid te aperitieven en sluit aan op het ontbijtterras aan de oostzijde. Centraal bevindt zich de leefruimte die via een vide in connectie staat met het bureau op verdiep. Met het uitzicht dat je hier terugvindt, de ideale plek om focus en rust te vinden. De leefruimte loopt verder door in de lounge met bar en wellness. Ook hier vinden we aan de tuinzijde een terras dat aansluiting vindt op het zwembad en de jacuzzi. Doorheen al deze ruimtes is er een intense connectie met het achterliggende glooiende landschap. De vide trekt tot diep in de woning licht binnen.

 

Praktisch Minimalisme

Ook het volledige interieur werd door Komplex ontworpen en uitgewerkt. Het gekozen materialenpalet met een egale gietvloer en accenten in hout werd in de volledige woning doorgetrokken en straalt rust uit. Het blijft bescheiden en sober genoeg opdat alle aandacht naar het achtergelegen landschap kan gaan. Functionele ruimtes zijn verborgen achter een geïntegreerde deur en het uitgebreide systeem van domotica en techniek werd volledig weggewerkt en afgestemd op de afwerking.

De aandacht die wij als architect besteden aan de kleine details zonder het grote geheel uit het oog te verliezen maakt dat het dromerige en relaxte vakantiegevoel net iets meer beleeft kan worden door zijn bewoners.

 

Fotografie : Laura Paredis

Meer over Komplex Architecten

luxe leefkeuken
moderne keuken
stalen trap in woonkamer
woonkamer met bankstel
luxe woonkamer met bank
bankstel met kunst
bar met hoge krukken
modern thuiskantoor
modern toilet
moderne strakke badkamer
bar met krukken
villa met zwembad
villa met tuin
rode baksteen villa
oprit moderne villa
moderne woonkamer
Komplex Architecten
Contactgegevens Komplex Architecten
Adresgegevens Stadsomvaart 165 3500 Hasselt BE
Social media
Opslaan
Delen
Cookies op Best Interiors Best Interiors gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie