Het ontwerp voor deze woning is evident in sterke mate gevormd door de ligging en de site. De belangrijkste aspecten hierbij waren, het feit dat dit het laatste huis in de straat betreft, dat het naastliggende beboste natuurgebied dus ook de “voorkant” kon zijn en het sterk hellend terrein. Hiermee rekening houdend hebben we de woning echt ingegraven in de helling. Integratie en interactie tussen tuin/omgeving en woning was daarbij erg belangrijk. De woning sterkt zich uit over 2 niveaus of bouwlagen. Een bovenliggend woonniveau dat met pas van de achterliggende tuin, terras en zwembad overéénkomt. Deze bouwlaag met een verdiepingshoge 3-zijdige beglazing creëren we een heel open uitzicht en panorama over rond liggende landschap, weide, tuin en bos.
De laag gelegen bouwlaag is deels ondergronds en hier bevinden zich de nachtvertrekken en dienstruimten. Deze functies zijn meer privé afgeschermd van de omgeving door tuinwanden of, voor de ruimtes onder maaiveld, voorzien van daklichten die voor veel natuurlijk licht zorgen maar geen inzicht creëren. Om architectuur en omgeving in elkaar te kunnen verankeren kozen we voor een streekeigen baksteenafwerking. Een materialisatie die zowel in het woonvolume als de tuinwanden worden doorgetrokken. Een doorgedreven en pure uitwerking van het interieur, met nobele materialen, maken van deze woning een totaal ontwerp.
Foto’s : Tijs Vervecken
Heb je vragen over het copyright van deze afbeelding of denk je dat deze afbeelding niet de juiste toekenning heeft gekregen? Neem dan gerust contact met ons op en wij zorgen dat dit, indien nodig, wordt aangepast.
Meer informatie over de Notice and Take down procedure van Best Interiors? Klik hier.
Laat je inspireren door de mooiste woon- en tuinprojecten en stel je eigen moodboard samen – deel het met anderen en inspireer elkaar!