Menu
Menu
Mijn moodboards
Zoeken
Alles Specialisten Inspiratie Blogs Pagina's
Wordt geladen...
Specialisten specialisten gevonden
Inspiratie projecten gevonden
Blogs blogs gevonden
Pagina's pagina's gevonden
luxe hal met verlichting
Liong Lie Architects

Media Plaza Jaarbeurs Utrecht

Maak van vergaderen een beleving

Het uitgangspunt van het ontwerp voor dit vergadercentrum in Jaarbeurs Utrecht is: “Maak van vergaderen een beleving” dus we creëerden een omgeving die creativiteit stimuleert: een omgeving waar je, tijdens vergaderingen en presentaties, je eigen sfeer kunt creëren. De grote Polar congreszaal voor 700 personen is ontworpen als een openluchttheater: een 100% transparant ETFE dak is toegepast om de beleving van vergaderen in de open lucht te vergroten. Als contrast met de lichte witte grote zaal is de foyer in donkere intense kleuren ontworpen. De ovaalvormige buitenwanden van de grote zaal zijn ontworpen als een grote kroonluchter. De bekleding bestaat uit 7000 rvs plaatjes met daarachter LED verlichting. De sessieruimtes zijn in basis wit van kleur. RGB verlichting boven een melkwit spanplafond maakt het mogelijk om de ruimtes in elke kleur aan te lichten.

Liong Lie Architects

Meer over Media Plaza Jaarbeurs Utrecht

Totaalbeleving

Bij de overgang van de ene naar de andere ruimte is gezocht naar contrasten. Ruimtes variëren van donker en intens naar licht en hemels om gestalte te geven aan het concept ‘Fire and Ice’.  Er is verlichting toegepast die desgewenst centraal computergestuurd of handmatig door de gebruiker in lichtintensiteit en kleur te veranderen is. Deze middelen zijn ingezet om zo het verblijven in het vergadercentrum tot een totaalbeleving te maken.

Interactieve projectie

Media Plaza wordt betreden via toegangstunnels. De overgang van buiten naar binnen wordt verleidelijk en avontuurlijk gemaakt door middel van interactieve projecties: bewegende beelden op de vloer die reageren op de beweging van bezoekers. Zo lijkt de vloer soms op water waar je vissen in rond kunt zien zwemmen, die schichtig wegschieten zodra iemand in de buurt loopt.

Foyer

De foyer is volgens concept ‘Fire’ ontworpen waarbij curven in wanden en lichtstroken in plafond zijn toegepast als suggestie dat door vuur de materie vloeibaar is geworden. Dit principe is doorgezet in materialen en kleurgebruik. Materialen voelen zacht aan terwijl ze hard ogen: zachte zwarte betonlook vloer, oranje skaileder wanden. De kleuren zwart, oranje, rood en geel komen terug in de vloeren wanden plafond en meubilair. De grote zaal is centraal gelegen in het congrescentrum en fungeert als oriëntatiepunt.  De ovaalvormige buitenwanden in de foyer zijn bekleed met gepotdekseld rvs platen met daarachter led verlichting. Deze kan van kleur en lichtintensiteit veranderen: van zacht gloeiend tot intens oplichtend. De ruimte heeft geen contact met de buitenwereld en is voornamelijk donker.

Grote zaal

Is volgens het concept ‘Ice’ ontworpen. Hoekige witte vloer- wand- en plafond vlakken met als ware de zaal uit 1 stuk sneeuwijs gehouwen. De glazen toegangsdeuren zijn bekleed met kameleon folie. Bij verschillende lichtinval (door draaien van de deuren) verschijnen er telkens verschillende kleuren. Dit is gedaan als contrastwerking tussen foyer (Fire) en grote zaal (Ice). Het dak bestaat uit een transparant ETFE (470m2 kunststof luchtkussen) dak. Afwijkend van traditionele grote vergaderzalen speelt niet inpandigheid afgeslotenheid een rol maar maximaal contact met de lucht en openheid zoals bij een amfitheater. Er kan op de 4 zijden van de zaal geprojecteerd worden zodat er meerdere vergader- en presentatie opstellingen mogelijk zijn. Dit wordt door de verlichting en geluidsinstallatie ondersteund.

Sessiezalen

Evenals de grote zaal zijn de sessiezalen volgens het concept ‘Ice’ ontworpen. Hoekige witte vloer- wand- en plafond vlakken zijn aangevuld met aluminium kaders. Hierin zijn de luchtbehandeling en nooduitgangborden geïntegreerd.

Verborgen domotica

Er is naar een abstractie gezocht door zaken als brandslanghaspel en AV mengpanelen in de wand weg te werken. Verlichting, AV e.d. is met 1 centrale multi touchscreen in elke ruimte te bedienen.

Bewegwijzering

De toegangen naar de sessiezalen zijn optisch vergroot door zones uitgevoerd in spiegelvlakken en met padoek houten lamellen bekleed. Hierin zijn onzichtbaar de deuren en namen van de zalen geïntegreerd. Soms oogt deze als een abstract houten vlak, bij benaderen van de zaal wordt de zaalnaam zichtbaar.

Meer over Liong Lie Architects

interieur vergaderruimte
design bar interieur
bar design
interieur met luxe wandafwerking
interieur grote zaal
interieur wachtruimte
Liong Lie Architects
Contactgegevens Liong Lie Architects
Adresgegevens Aert van Nesstraat 45 3012 CA Rotterdam NL
Social media
Opslaan
Delen
Cookies op Best Interiors Best Interiors gebruikt zowel functionele als analytische cookies. Hierdoor kan de website goed functioneren en worden bezoeken op de website goed gemeten. Daarnaast kunnen er marketingcookies worden geplaatst als je deze accepteert. Met marketingcookies kunnen wij de ervaring op onze website persoonlijker en meer gestroomlijnd maken. We kunnen je namelijk nuttige advertenties laten zien en zo je ervaring persoonlijker maken. Meer informatie? Lees hier alles in onze cookieverklaring. Liever toch geen marketingcookies? Dan kun je deze hier weigeren. We plaatsen dan enkel het standaardpakket van functionele en analytische cookies. Je kunt je voorkeuren later nog aanpassen op de voorkeuren pagina. Cookies accepteren
Cookie